Πιστεύετε πως μπορεί με το πέρας των χρόνων να θεωρηθεί "άθλημα" ή κάτι παραπάνω από απλή ψυχαγωγία;
Γιατί κακά τα ψέμματα, πολλά παιχνίδια όπως strategy, mmorpg και άλλες κατηγορίες, νομίζω πως ενεργοποιούν αρκετά τον εγκέφαλο και ο παίκτης είναι "alerted" όλη την ώρα, αφού πρέπει να κινηθεί έξυπνα για να νικήσει έναν αντίπαλο.
Δεν βλέπω την διαφορά π.χ. γιατί το σκάκι να είναι για μυαλά και ένα strategy όπως το starcraft για "παιδάκια". Φυσικά δεν υποτιμώ το σκάκι, δεν το συγκρίνω σαν παιχνίδι, αλλά όπως και να το κάνουμε άλλο ο στατικός ανταγωνισμός άλλο ο δυναμικός.
Πέρα από τον αρχικό προβληματισμό, νομίζω πως στο μέλλον τα games θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη ορισμένων skills.
- Τώρα είναι 13 Ιούλ 2025, 20:39 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Εξέλιξη του gaming
14 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Ασχέτως τι πιστεύετε, κάτι τέτοιες στιγμές μετανιώνω που δεν είμαι σε καμιά "κουλή" σχολή για να κάνω μια "υπερκουλή" διπλωματική πάνω σε όλα αυτά 

-
Darkthronen - Δημοσιευσεις : 257
Όπως είπε και ο Ernesto όσον αφορά τον 1ο σου προβληματισμό αυτό έχει ξεκινήσει ήδη και είναι ο τομέας των e-sports.
Όσον αφορά το 2ο προβληματισμό και αυτό έχει ξεκινήσει και υπάρχει αλλά είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι το Gamification.
Όσον αφορά το 2ο προβληματισμό και αυτό έχει ξεκινήσει και υπάρχει αλλά είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι το Gamification.
-
gsmaggiore - Δημοσιευσεις : 59
Στις ΗΠΑ το counterstrike global offensive χρησιμοποιείται από τους στρατιώτες για την βελτίωση των αντανακλαστικών και του στόχου τους.Σε πολλά σχολεία του εξωτερικού το gamification χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μάλιστα οι μαθητές παίρνουν βραβεία αν περάσουν κάποιο μάθημα ή αν κάνουν κάποια άσκηση.Φυσικά και τα games βοηθούν πάρα πολύ στον τρόπο σκέψης και στην λειτουργία του εγκεφάλου αλλά με μέτρο.
-
leonalkalai - Δημοσιευσεις : 74
Εγώ πλέον, αν εξαιρέσουμε τα αθλητικά παιχνίδια, ψάχνω αυτά με ωραία υπόθεση!
Τύπου last of us, uncharted κλπ.....
Τύπου last of us, uncharted κλπ.....
- st4vr0s@p0p1!
- Δημοσιευσεις : 257
14 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης