Πολεμική στο gaming από... ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Πολεμική στο gaming από... ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 03 Ιαν 2014, 14:09

Πλασάρεται πολύ τελευταία, γίνεται μόδα στα κανάλια να κατηγορείται το gaming ως κάτι αφύσικο, μια οντότητα που θέλει να μας καταστρέψει.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε άρρωστοι
Επειδή το gaming είναι φθηνή και ποιοτική πολλές φορές διασκέδαση και δεν θέλουμε να τα ακουμπάμε σε νυχτερινά clubs που φοροδιαφεύγουν για να περάσουμε καλά
Επειδή παίζουμε την ώρα που κάνει εκπομπή η Μενεγάκη, η Πάνια, το Dancing with the Stars κ.α.
Επειδή η δύναμη της τηλεόρασης είναι αυτός που έχει στηθεί μπροστά της
Επειδή χωρίς να είναι ανοιχτή δεν έχουν ούτε έσοδα, ούτε μπορούν να μας παρουσιάσουν ό,τι θέλουν
Επειδή δεν ανήκουμε στο κοινό που χαζεύει μπροστά από την εθιστική τηλεόραση που ωθεί και συνηθίζει τηλεθεατές στη βία με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, με την εκμετάλλευση ατόμων με νοητικά -και όχι μόνο- προβλήματα, με τα ψέμματα που εξοργίζουν είτε ηθελημένα, είτε όχι για να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον (όπως παρατηρούμε στο youtube)
Επειδή δεν τους έχουμε ανάγκη
Επειδή μας αφήνει αδιάφορους το προϊόν τους
Επειδή δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουμε ποτέ ξανά εμείς και οι επόμενες γενιές όπως οι προηγούμενοι

και τελικά...

Επειδή μας τσιγκλίζουν και μας προσβάλλουν προβάλλοντας ψέμματα προς τον κόσμο (όχι πως μας αγγίζουν οι ανοησίες τους βέβαια)

Μήπως έχει έρθει η ώρα το gaming community να ενωθεί και να τους περιφρονήσει ενεργητικά ακόμη περισσότερο;

Προτείνω συμβολικούς διαγωνισμούς και online matches σε όποια πλατφόρμα, όποιο παιχνίδι με διαδικτυακό κάλεσμα ώρες και μέρες εκπομπών που έχουν σκοπό την τηλεθέαση μη σεβόμενοι το κοινό (αυτό που τους έχει απομείνει).

Θα μπορούσε να γίνει sharing μέσω facebook-twitter η όποια πρωτοβουλία. Και με το πέρας του άτυπου διαγωνισμού κάθε φορά, ανάρτηση των συμμετεχόντων τύπου: "Την ώρα της Χ εκπομπής ο Sc|enc3, tUrb0sin, Kosstas, thor (συν τους άλλους 5-10-20) διασκέδαζαν μαζί. Κλείσε την τηλεόραση, ξόδεψε τον χρόνο σου όπως εσύ θες, όχι όπως θέλουν αυτοί".

Πρώιμες προτάσεις όλα αυτά, δύσκολο να ξεκινήσω κάτι, αλλά βαρέθηκα να βλέπω επιθέσεις από κανάλια βόθρους. Κάπως, κάποιοι, κάπου, πρέπει να απαντήσουμε.
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 09 Ιαν 2014, 02:03

Darkthronen πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, αλλά να σου πω και κάτι. Πραγματικά ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να είμαστε και εμείς σωστοί. Κανένα κανάλι δεν έκανε επίθεση συγκεκριμένα, η τάση που έχουν αυτή την περίοδο είναι να πολεμάνε τις "εξαρτήσεις". Έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια το θέμα και τώρα απλά το έπιασαν ξανά 2-3 για να γεμίσουν ώρες και επειδή αν δεν κάνω λάθος παίζει και μία σχετική ενέργεια του υπουργείου (επιδοτούμενη καμπάνια).

Τα κανάλια ξέρουν που βαράνε, βαράνε εκεί που δεν έχουνε όφελος διαφημιστικό. Η αγορά του gaming είναι μία από αυτές, οπότε δεν διστάζει κανείς να πετάξει και την πατάτα του. Το ζήτημα για μένα είναι απλό: αγνοούμε κάθε καραγκιόζη και δεν προσπαθούμε να του απαντήσουμε, καταφέρνοντας να γίνουμε μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες.

Δε συμφωνώ με την οργανωμένη ενέργεια, προτείνω πληρέστερη ενημέρωση. Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ και κάνω συζητήσεις με γονείς και παιδιά, αναφέρω ΠΑΝΤΑ τα θετικά και τα αρνητικά. Η εξάρτηση είναι μέσα σε αυτά και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισής της είναι η γνώση. Νομίζω ότι περισσότερο θα πρέπει να ασχοληθούμε με το να βοηθήσουμε τον κόσμο (γονείς, παιδιά, ενήλικες) να ενημερωθεί γύρω από το θέμα και μετά με τον κάθε απίθανο που έχει βήμα στην TV.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 09 Ιαν 2014, 09:32

Απο τα παντα μπορει να εξαρτηθει καποιος. Ειχα ενα συμμαθητη Πετρος λεγονταν που ηταν εθισμενος στο ποδοσφαιρο και εσκαγε σχολειο με ποδοσφαιρικα παπουτσια με ταπες. Σηκωνονταν στο πινακα και εκαναν οι ταπες κρακ κρακ κρακ. Τρελο ατομακι. Και αμα τον κοροιδευες σου ελεγε το αφοπλιστικο επιχειρημα "εσυ γιατι φορας μπασκετικα παπουτσια?" Η τηλεοραση ειναι επισης εθισμος για τεραστιο ποσοστο του πληθυσμου. Δηλαδη αμα παιξω 3 ωρες τοταλ γουωρ ειμαι εθισμενος ενω αμα δω 3 ωρες Μενεγακη τι ειμαι? τεσπα. Το γκεημινγκ γενικα στην Ελλαδα ποτε δεν ξεκολλησε απο τη συνειδηση του κοσμου ως "παιδικη διασκεδαση". Κατι πηγε να γινει την εποχη του ps1 και του ps2 που καθε σπιτι ειχε πλεηστεησον και ειχε γινει μοδα "cool" "cult" το προ και επαιζαν οι παντες ακομα και οι κοπελες , αλλα γρηγορα ξεπεραστηκε η μοδα αυτη και γυρισαμε παλι στη παλια νοοτροπια. Πολυ πιο επικυνδινος τελικα ειναι ο εθισμος στο ιντερνετ και στα σοσιαλ μηντια παρα στα βιντεοπαιχνιδια με βαση και τα στοιχεια απο τους εφηβους που νοσηλευονται στο τμημα του νοσοκομειου παιδων που εχει δημιουργηθει για απεξαρτηση νεων που εχουν προβλημα.
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό mysterious » 09 Ιαν 2014, 11:21

Θα συμφωνήσω με όλους και ειδικά με τον Darkthronen που άνοιξε την συζήτηση.Με κάλυψε απόλυτα.Και όχι Παύλο σε ένα σημείο θα διαφωνήσω.Ναι θα αδιαφορήσω μία,δύο.τρεις...ε την τέταρτη φέρε μου τον καραγκιόζη να τον ξεφτιλίσω χωρίς κραυγές αλλά με επιχειρήματα.Να μην ξέρει μετά τι να πρωτοπεί.Δεν ξέρω για τις άλλες χώρες τι επίπεδο έχει η τηλεόραση τους αλλά είναι αστείο η γελοία ελληνική τηλεόραση να κρίνει κιόλας.
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσιευσεις : 712

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 09 Ιαν 2014, 11:51

mysterious, δες απλά ποιους βάζουν απέναντί τους όταν κάνουν συζήτηση και θα καταλάβεις για το ποια συζήτηση μπορεί να γίνει. Έχουμε 4-5 ανθρώπους σοβαρούς που χωρίς καραγκιοζιές κάνουν τη δουλειά τους σε αυτό το χώρο για πάνω από 10 χρόνια. Έχεις δει ποτέ κανέναν από αυτούς προσκεκλημένο; ΠΟΤΕ!

Και σας λέω πως πέραν του εκνευρισμού (που κι εγώ εκνευρίζομαι) όλα αυτά τους γυρίζουν μπούμερανγκ. Δυστυχώς γι' αυτούς η βασική πηγή ενημέρωσης ΔΕΝ είναι η τηλεόραση. Αυτοί που επηρεάζονται από την τηλεόραση (και πιθανώς θα επηρεάσουν και τα παιδιά τους πχ. μη αφήνοντάς τα να γνωρίσουν το gaming) είναι ελάχιστοι. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Δόξα τω Θεώ, τσεκάροντας αριθμούς πωλήσεων συστημάτων στην Ελλάδα και αριθμού μοναδικών χρηστών σε όλα τα ελληνικά εξειδικευμένα media, είμαι ικανοποιημένος πως αρκετά μεγάλο ποσοστό ενημερώνεται από ΜΜΕ που είναι ικανά να του μεταφέρουν την πληροφόρηση όπως πρέπει.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό mysterious » 09 Ιαν 2014, 12:08

ΑΚΡΙΒΩΣ....ξέρουν πολύ καλά ποιους θα καλέσουν για να κάνουν τον μονόλογό τους.Κι αυτό ισχύει φυσικά για κάθε θεματική ενότητα και ειδικά για τις πιο σημαντικές.Κι εγώ χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο να απαγκιστρώνεται από την tv και να χρησιμοποιεί το internet ως πηγή πληροφόρησης.Αυτά που θα δουν εδώ δεν πρόκειται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τα δουν στην TV!
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσίευσηαπό nkav64 » 09 Ιαν 2014, 12:14

Όλοι αυτοί οι οποίοι βγαίνουν και λένε τα όσα λένε περι gaming προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα. Μου θυμίζει τις διάφορες TV περσόνες που όταν έρχεται ένα μεγάλο συγκρότημα στην Ελλάδα, πχ Rolling Stones, έχοντας περάσει τη ζωή τους στα σκυλάδικα της Θηβών και της Λεωφ. Καβάλας, ξαφνικά σε μια στιγμή μεταμορφώνονται σε ροκάδες από κούνια, πάνε στη συναυλία με δωρεάν εννοείται εισιτήριο ετσι για το θεαθήναι και μετά έχουν και άποψη.
Καλώς ή κακώς στις τσιμεντουπόλεις όπου μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, το gaming είναι για αυτά μια εύκολη και γρήγορη απόδραση του μυαλού τους σε άλλους κόσμους...μακρία από τα μαθήματα και την κόλαση των μεγάλων πόλεων. Το βλέπω σε συγγενείς και γνωστούς μου οι οποίοι κάποτε ήταν εναντίον...τώρα βλέπεις σιγά σιγά τα παιδιά τους με PSP και DS. Δεν λέω ότι είναι πάντα καλό, αλλά δεν είναι και πάντα κακό...
Όσο για τον εξευτελισμό που λες φίλε mysterious και εγώ ειλικρινά θα ήθελα να έχω απέναντί μου κάποιους από αυτούς, να τους εξευτελίσω live και όταν πλέον μείνουν με ανοιχτό το στόμα μη έχοντας κάτι να ψελίσουν, να τους πετάξω τα μικρόφωνα στη μούρη και να φύγω...δεν αξίζει όμως να ασχολείται κανείς...Ξέρουμε τι είναι το gaming, τι προσφέρει και τι δεν προσφέρει...δεν έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τους εκπροσώπους του απόπατου της ελληνικής τηλεόρασης.
Θυμάμαι όταν ο γιός μου πήγαινε στο νηπιαγωγείο και ανέφερα στη δασκάλα του ότι ασχολείται με video games, το αντιμετώπισε όπως ο διάολος το λιβάνι λέγοντάς μου ...α εμένα τα παιδιά μου δεν τα αφήνω ποτέ να ασχολούνται με αυτά...δικαίωμά της και σιγά να μην ασχολιόμουν περισσότερο μαζί της...έπρεπε βέβαια να της απαντήσω,...ναι αλλά μήπως προτιμάς την αποχαύνωση της τηλεόρασης; Αλλά σιγά να μην ασχοληθούμε ρε παιδιά με τον κάθε τεχνολογικά αναλφάβητο...
Άβαταρ μέλους
nkav64

Δημοσιευσεις : 1220

Δημοσίευσηαπό mysterious » 09 Ιαν 2014, 12:26

Nkav64 θα συμφωνήσω και μαζί σου φίλε στο μέγιστο...και ειδικά για τις ΤV περσόνες.ΧΑΧΑ!Ο κλασικός ο Έλληνας ο πανηγυρτζής...και όσο για την δασκάλα είδες αντίδραση; "δεν θα το επέτρεπα ποτέ στα παιδιά μου.." τι να περιμένεις από άτομα που είναι προκατειλημμένα,δεν δέχονται την άλλη γνώμη και υποτίθεται πως έχουν τον ρόλο του παιδαγωγού;κολλημένα μυαλά!Και τελικά θα συμφωνήσω με τον Παύλο δεν γίνεται κάθε φορά να αποδεικνύεις πόσο δίκιο είχε ο Αινστάιν.Είναι κουραστικό. :D
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσίευσηαπό nkav64 » 09 Ιαν 2014, 12:48

Εφόσον φίλε mysterious δεν μπορούμε, λόγω δικής τους έλλειψης θέλησης, να τους ανεβάσουμε λίγο, όχι απαραίτητα να τους φέρουμε στο δικό μας επίπεδο, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγνοήσουμε την ύπαρξή τους...στο επίπεδό τους πάντως δεν πρέπει να πέσουμε με τίποτα ;)
Άβαταρ μέλους
nkav64

Δημοσιευσεις : 1220

Δημοσίευσηαπό Naked Snake » 10 Ιαν 2014, 19:10

Παρακαλούνται οι γονείς,ειδήμονες,παντογνώστες και δικαστές που πνέουν τα μένεα για το gaming να μπούνε στο δωμάτιο της κόρης τους γιατί απο στιγμή σε στιγμή ανεβάζει φωτό χωρίς ούτε το κορδόνι στο facebook.
Άβαταρ μέλους
Naked Snake

Δημοσιευσεις : 94

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB