Mega-Hack στο Steam!

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 29 Δεκ 2015, 03:13

Pirederas έγραψε:
Roronoa έγραψε:
Pirederas έγραψε:Αναρωτιέμαι τί ντόρος θα γινόταν στο internet αν το ίδιο συνέβαινε στο Xbox Live ή (ακόμα χειρότερα) στο PSN. Να γίνουν όλοι ουσιαστικά Steam store supervisors (ή όπως τους λένε) και να δουν τα προσωπικά στοιχεία σου και τις πιστωτικές κάρτες (ευτυχώς χωρίς δυνατότητα να γίνει edit πουθενά) εν δυνάμει χιλιάδες ή εκατομμύρια αδιάκριτα μάτια. Γκρίνια χωρίς τέλος θα γινόταν. Ενώ με την Valve και τον Gabe παίζει ασυλία μου φαίνεται. Anyway, αν δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά.

Ασυλια δεν παιζει, πολυ ξενερωσαν με το steam, και εγω μαζι. Ηταν μεγαλη πατατα και δυστηχως ουτε καποια επισιμη ανακοινωση. Υπαρχει παντου γκρινια απλα δεν την εχεις δει.

Btw εχει γινει σε psn και μαλιστα χειρότερο οπου εφυγαν στοιχεια απο καρτες κτλ σε hackers :P :P :P

https://en.wikipedia.org/wiki/2011_PlayStation_Network_outage

Αλλα και αυτο που εγινε στο steam μπορει να υπαρξουν περιπτωσεις οπου μπορει να ηταν σοβαρο, ποτε δεν ξερεις σε ποιον μπορει να ανοιξε το προφιλ σου.

Φίλε μου, ξέρω πολύ καλά τί έγινε το 2011 στο PSN, εγώ ευτυχώς δεν βάζω πιστωτικές πουθενά. Εκεί όμως τα στοιχεία κλάπηκαν από κάποιους λίγους hackers και δεν έγιναν δημόσια θέα. Εδώ αυτό που έγινε στο Steam είναι ότι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε μπορούσε να δει τα πάντα (μαζί με στοιχεία καρτών κλπ), έστω και για την λίγη ώρα που κράτησε το μπάχαλο.

Και οι δυο καταστασεις ειναι κλαφτα. Στην μια οι hackers μαζεψαν στοιχεια απο εκατομμυρια accounts τα οποια φανταζομαι ευκολα θα μπορουσαν να μοσχοπουλησουν στην μαυρη αγορα.
Στην αλλη οπως λες τα στοιχεια όσον ανακατευτηκαν μπορει να επεσαν στα χερια οποιουδηποτε. Το μονο που με παρηγορει ειναι πως δεν ηταν προσβασιμα ολα τα στοιχεια παρα μονο οι τελευταιοι αριθμοι και πιθανο τα στοιχεια του καθενος να μην εμφανιστηκαν σε μεγαλο αριθμό ατομων αφου ανακατευτηκαν μεταξυ των χρηστων. Αν και θεωρητικα αν καποιον πατησε να διαγραψει τα στοιχεια να κανει edit) η να κανει κατι αλλο μπορει αυτα να φανηκαν σε αλλον (ο οποιος αλλος ομως θα πρεπει θεωρητικα να πηγε να κανει το ιδιο).
Βεβαια ακομα και τα 2-4 τελευταια στοιχεια της πιστωτικης καρτας μονο λιγα δεν ειναι.
Εικόνα

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό mastkwstas » 29 Δεκ 2015, 03:37

Ακόμα και να προσπαθήσεις να κάνεις edit την κάρτα σου και πάλι δεν εμφανίζει τον αριθμό της, ακριβώς για να προστατέψει από τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο απ'όσο ξέρω που μπορούσες να δεις αν πατούσες edit είναι τυχόν διεύθυνση (billing address).

Οπότε, συνολικά email + username + billing address αν είχες bound κάποια πιστωτική κάρτα. Έγινε χαμός γενικώς και το έχουν κάνει report τα περισσότερα gaming sites άλλα δεν είναι hack και τα δεδομένα που έγιναν προσβάσιμα δεν ήταν τόσο σημαντικά όσο στο PSN hack και ήταν σχετικά απίθανο να τα συνδέσεις σε ένα χρήστη καθώς κάθε φορά που φόρτωνες σελίδα σου έβγαζε και απο διαφορετικό χρήστη.
Άβαταρ μέλους
mastkwstas

Δημοσιευσεις : 6

Δημοσίευσηαπό darkshark981 » 29 Δεκ 2015, 05:05

Μπορεί στοιχεία κάρτας κτλ να μην έπαιρναν,αλλά τα δικά σου τα προσωπικά στοιχεία τα έβλεπαν όλοι.
Πχ έβλεπαν το EMAIL , steam username με τα οποία κάποιος μπορεί να πάει στην αρχή του Log in στο steam να πατήσει Dont remember password recover password να σου βάλει το username Και το εμαιλ και να σου κάνει ρεσετ τον κωδικό για πλάκα.
Μετά εγώ προσωπικά στο billing andress έχω 1) ονοματοεπώνυμο 2) διεύθυνση 3) πόλη 4) κινητό
στην ουσία αυτός που μπήκε στο λογαριασμό μου ξέρει Πως με λένε και που μένω μπαίνει και facebook βλέπει και τι φάτσα έχω.
Και που ξέρω εγώ ότι στο μέλλον δεν θα συμπληρώσει τη φόρμα στο στεαμ βάζοντας τα στοιχεία μου και να ζητάει να αλλάξει ο λογαριασμός εμαιλ γιατί έχασα το παλιό εμαιλ και κωδικό?
Με λίγα λόγια μπορεί να πάθεις ζημιά .
Άβαταρ μέλους
darkshark981

Δημοσιευσεις : 64

Δημοσίευσηαπό Pirederas » 29 Δεκ 2015, 12:48

darkshark981 έγραψε:Μπορεί στοιχεία κάρτας κτλ να μην έπαιρναν,αλλά τα δικά σου τα προσωπικά στοιχεία τα έβλεπαν όλοι.
Πχ έβλεπαν το EMAIL , steam username με τα οποία κάποιος μπορεί να πάει στην αρχή του Log in στο steam να πατήσει Dont remember password recover password να σου βάλει το username Και το εμαιλ και να σου κάνει ρεσετ τον κωδικό για πλάκα.
Μετά εγώ προσωπικά στο billing andress έχω 1) ονοματοεπώνυμο 2) διεύθυνση 3) πόλη 4) κινητό
στην ουσία αυτός που μπήκε στο λογαριασμό μου ξέρει Πως με λένε και που μένω μπαίνει και facebook βλέπει και τι φάτσα έχω.
Και που ξέρω εγώ ότι στο μέλλον δεν θα συμπληρώσει τη φόρμα στο στεαμ βάζοντας τα στοιχεία μου και να ζητάει να αλλάξει ο λογαριασμός εμαιλ γιατί έχασα το παλιό εμαιλ και κωδικό?
Με λίγα λόγια μπορεί να πάθεις ζημιά .

Πολύ σωστός φίλε. Ειδικά αυτό το don't remember password/recover password θα μπορούσε να είναι καταστροφή για κάποιον.
Άβαταρ μέλους
Pirederas

Δημοσιευσεις : 131

Δημοσίευσηαπό Pirederas » 29 Δεκ 2015, 12:55

Roronoa έγραψε:Και οι δυο καταστασεις ειναι κλαφτα. Στην μια οι hackers μαζεψαν στοιχεια απο εκατομμυρια accounts τα οποια φανταζομαι ευκολα θα μπορουσαν να μοσχοπουλησουν στην μαυρη αγορα.

Οι hackers δεν πούλησαν τίποτα σε καμία μαύρη αγορά. Ή μάλλον, δεν πρόλαβαν, γιατί τα δεδομένα ήταν πλέον άχρηστα. Όταν το PSN hack έγινε γνωστό, όλοι ακύρωσαν προληπτικά τις κάρτες τους και η Sony έβγαλε update στο PS3 να αλλάξεις υποχρεωτικά password στον λογαριασμό. Απ' όσο ξέρω κανείς gamer δεν έπαθε τίποτα τότε στο hack.

Το μόνο παράπονο που έχω για το συγκεκριμένο θέμα από την Sony είναι ότι δεν μας επέτρεψε ποτέ να αλλάξουμε και το PSN ID και το e-mail, εκτός του password.
Άβαταρ μέλους
Pirederas

Δημοσιευσεις : 131

Δημοσίευσηαπό mastkwstas » 29 Δεκ 2015, 19:23

Δεν μπορείς να κάνεις don't remember password και να κάνεις reset το password χωρίς να έχεις πρόσβαση στο mail γιατί εκεί στέλνει το confirmation για το password reset. Τώρα αν ο άλλος έχει πρόσβαση στο mail σου, έχεις σημαντικότερα προβλήματα πιθανότατα. Έχετε κάνει ποτέ forgot password η έτσι τα λέτε?

Το mail των περισσοτέρων είναι παγκοσμίως γνωστό. Πως νομίζετε σας έρχονται spam?

Επίσης πως ήταν πλέον άχρηστα τα στοιχεία που πήραν απο το PSN αφού πήραν και billing adresses και ονόματα? Δεν νομίζω ότι αλλάζουν εύκολα αυτά.
Άβαταρ μέλους
mastkwstas

Δημοσιευσεις : 6

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB