The Witcher 2: Assassins of Kings

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Alucard » 29 Οκτ 2014, 22:02

@gsmaggiore

Νομίζω δεν έγινα κατανοητός. Δεν μπορώ να κάνω τον δικηγόρο του Tobajaras, γιατί πολύ απλά δεν έχω παίξει το παιχνίδι. Αν το παίξω, δεν αποκλείεται καθόλου να συμφωνήσω μαζί σου. Αυτό που ζητάω είναι, αν φυσικά έχεις το χρόνο και τη διάθεση, να αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτά που έγραψες σχετικά με τον σχεδιασμό του gameplay (εκτός του τμήματος για τα invisible walls, εκεί με κάλυψες) και κυρίως του συστήματος μάχης.
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Re: The Witcher 2: Assassins of Kings

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 29 Οκτ 2014, 22:02

Ψυχασθένεια;;;;;;; Ε συγγνώμη αγαπητέ. Δε θα κάτσω να τσακωθώ για το όποιο Witcher. Σημείωσα μάλιστα ότι σέβομαι την άποψη σου και συμφωνώ σε κάποια σημεία της κριτικης σου. Και επαναλαμβάνω, μου φαίνεσαι σα να τρώγεσαι για καυγά. Να πω οτι το Witcher δε το λάτρεψα; Θα πω ψέματα. Όταν λοιπον εχουμε μεταξύ των αποψεων μας ενα ΤΕΤΟΙΟ χάσμα, δε ξερω ποσο εποικοδομητικη ειναι η διαφωνία. Το τι.... "υποννοώ", καλυτερα να το κρατας για τον εαυτό σου, δε θέλω να βγαινουν λανθασμένα συμπεράσματα για το πρόσωπό μου. Αυτά.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 29 Οκτ 2014, 23:58

@gsmaggiore Από αυτά που διάβασα,ο kefka09 δεν αναφέρθηκε σε εσένα αλλά στο γεγονός το να υποβάλουμε στον εαυτό μας με το ζόρι να παίξει κάτι,αυτό το ονομάζει παθογένεια.Θα ήθελα να εγώ με απλά και λίγα λόγια να μας περιγράψεις τα προβλήματα που αντιμετώπισες στο παιχνίδι και όταν το παίξω και εγώ θα σας πω την γνώμη μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό gsmaggiore » 30 Οκτ 2014, 00:49

@T_K_L_L_LUIGΙ Αυτό που αναφέρεις το επισημαίνω εγώ ο ίδιος από το πρώτο κιόλας post οπότε ίσως θα πρέπει αυτοί που με κατακρίνουν να προσέξουν λίγο περισσότερο αυτά που γράφω γιατί τα σκέφτομαι αρκετά πριν τα εκφράσω και προσπαθώ να συμπυκνώσω όσο περισσότερο νόημα μπορώ σε λίγο χώρο. Το συγκεκριμένο θέμα το γυροφέρνω στο μυαλό μου αρκετές μέρες τον τελευταίο καιρό που αποφάσισα να ξαναδώσω στο παιχνίδι μια ευκαιρία να με κερδίσει αλλά βλέπω ότι όποτε κατατίθεται μια άποψη/προσέγγιση/ανάλυση/κριτική που δεν ευθυγραμίζεται με τα καθιερωμένα χτυπάει αυτομάτως πάνω σε ένα τοίχο που λέγεται κατεστημένες αντιλήψεις.

Με λίγα λόγια που λες κι εσύ (αν και αυτό πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνεις όσο μπορεί να φαίνεται) βλέπω ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διάθεση για ανεπιτήδευτη συζήτηση πάνω στο σχεδιασμό του παιχνιδιού και όταν λαμβάνω και αυτή την ανταπόκριση δυσκολεύομαι να "επενδύσω" σε κάτι τέτοιο γιατί έχω πλέον μάθει να περιμένω ότι όλο και κάποιος θα πεταχτεί για να μου πει απλώς οτι "διαφωνεί παντελώς" μαζί μου. Για να το θέσω λοιπόν απλά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με αυτά που γράφω, με ενδιαφέρει όμως εξόχως το γιατί συμφωνεί/διαφωνεί και αυτό δεν το εντόπισα σε καμία διαφωνία μέχρι τώρα. Είναι δηλαδή θεμιτά μεν αυτά τα posts αλλά δε συνεισφέρουν πουθενά.

Έκατσα και έψαξα να βρω ένα κείμενο το οποίο θα έχει (έστω και προσεγγιστικά) τα χαρακτηριστικά που θα περίμενα από τον εαυτό μου αν καθόμουνα να γράψω μια τέτοια ανάλυση, το πόσταρα και μου δόθηκε η εντύπωση ότι κανείς από αυτούς που μου απάντησαν δεν του έδωσαν τη δέουσα προσοχή. Μπορεί για κάποιους full fledged συντάκτες αυτό να φαίνεται σαν δικαιολογία αλλά αυτού του είδους τα κείμενα για μένα απαιτούν πολύ από το χρόνο μου και συνήθως δεν έχω την πολυτέλεια να τον αφιερώσω εκεί ή προτιμώ να τον αφιερώσω στο να μάθω ακόμα περισσότερα πράματα πάνω στο θέμα παρά να γράψω αυτά που ήδη ξέρω.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις όπως το κείμενο για τα souls που εκεί σε χτυπάει ξαφνικά το "ρεύμα" και αμέσως έχεις μια εικόνα του πως θα μπορέσεις αποτελεσματικά να συμπυκνώσεις πολύπλοκα concepts κλπ. Αλλά αυτό είναι για κάτι που αγαπάς οπότε έχεις κάποιο μεράκι by default ας πούμε να ασχοληθείς.

Η εμπειρία μου με το παιχνίδι έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολύ frustration και αμηχανία και έχω πλέον και μετά το αποψινό χάσει (προσωρινά xD) την όρεξη να επεκταθώ σε αυτά που έχω γράψει (τα οποία όμως σε συνδυασμό με το παρατιθέμενο κείμενο θεωρώ ότι δεν είναι λίγα).
Άβαταρ μέλους
gsmaggiore

Δημοσιευσεις : 59

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB