PC racing αλα Forza και GT?

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

PC racing αλα Forza και GT?

Δημοσίευσηαπό fmoculfsojuz » 16 Δεκ 2012, 13:12

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα,

Μου αρέσουν λοιπόν τα racing simulators αλλά είμαι 100% παιδί των υπολογιστών. Τυχαίνει αυτόν τον καιρό να βρίσκομαι και προ της αγοράς νέου laptop και επιτέλους είχα βάλει στο μάτι κάποια μοντέλα που έχουν αρκετό gaming potential μπροστά τους (nvidia 675MX/ Ati 7970M, i73630QM κτλ.) ώστε να μπορώ να "τρέχω" που και που, χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Ωστόσο, η τελευταία εβδομάδα με έκανε να αμφιβάλλω σοβαρά για την επιλογή μου αυτή και γενικότερα για τις "σταθερές" μου στο χώρο του gaming και συγκεκριμένα στα pc racing sims. Αρχικά λοιπόν βρέθηκα για ώρες στο σπίτι ενός φίλου με PS3 οπότε δοκίμασα το GT5. Απαιτητικό, ίσως λίγο περισσότερο απότι θα έπρεπε αλλά σίγουρα διασκεδαστικό... Και βέβαια ομορφότατα γραφικά και συνολική ατμόσφαιρα παιχνιδιού. Στη συνέχεια, δέυτερο χτύπημα και τελειωτικό αυτή τη φορά, Xbox360 + Forza 4... Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ο χειρισμός παρότι παραμένει ρεαλιστικός επιτρέπει λίγο περισσότερο παιχνίδι, στις ακριβείς αναλογίες που θα ήθελα. Εικόνα; Γραφικά; Δεν έχω λόγια. Ίσως να μην είχα ποτέ το pc να παίξω τα παιχνίδια μου σε Full details αλλά τέτοια φωτορεαλιστική απεικόνιση όπως αυτή που έβλεπα από το Forza σε περιβάλλον και αυτοκίνητα δεν έχω υπόψη μου να υπάρχει σε τίτλο στο pc. Προσοχή δεν κάνω σύγκριση παιχνιδιών που υπάρχουν και στις 2 πλατφόρμες, πχ. Need For Speed, εκεί υποθέτω το pc είναι ψηλότερα. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν υποθέσουμε ότι δαπανώ ένα ποσό περί τα 1500 ευρώ για ένα premium gaming laptop με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πιο πάνω, ποιός τίτλος/τίτλοι υπάρχουν στο pc που θα προσφέρουν μία εμπειρία αντίστοιχη των GT5 και Forza 4? Δεν θέλω αγώνες με αγωνιστικά WRC (Dirt 3), με πρωτότυπα που τρέχουν στο Λεμάν, ή φτιαγμένες εκδόσεις των GT για αγώνες τύπου DTM (Toca, Need for Speed, GTR Evolution). Αυτή τη θεματολογία την έχω φάει με το κουτάλι τόσα χρόνια στο pc και την έχω βαρεθεί.

Θέλω να μπορώ να επιλέξω από απλά, γήινα αυτοκίνητα, χωρίς αγωνιστικά αυτοκόλλητα στο πλάι και να τρέχω με ένα αρκετά ρεαλιστικό μοντέλο φυσικής όπου δεν υπερστρέφουν όλα τα αυτοκινήτα! Επίσης να βλέπω το περιβάλλον και να μην κάνει κρα ότι είναι "παιχνίδι" αλλά να έχει αυτή την απροσδιόριστη "γυαλάδα" και αληθoφάνεια του GT5 και του Forza.

Yπάρχουν επιλογές για pc σε αυτό που ψάχνω? Γιατί αν είναι να δώσω 1500 ευρώ για να παίζω πάλι Need For Speed τότε καλύτερα ένα λάπτοπ των 1000 ευρώ (για δουλειά μια χαρά θα με καλύψει) και να δώσω και άλλα 200 για ένα xbox και να τελειώσω...

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές αλλά πιστέυω ότι έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις (ελπίζω δηλαδή να μην έχω δίκιο στο ότι δεν βρίσκω κάποιο παιχνίδι να καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις!!!)
fmoculfsojuz

Δημοσιευσεις : 10

Δημοσίευσηαπό Πάγος13 » 16 Δεκ 2012, 14:04

Φίλε fmoculfsojuz (τι όνομα και αυτό) στην θέση σου θα κοίταγα σε κονσόλα, αν σε ενδιαφέρουν κυρίως τα racing game, τα ps3 και ΧΒΟΧ360 είναι μονόδρομος.

www.mediamarkt.gr/mcs/product/MICROSOFT ... 32357.html

Για παιχνίδι δοκίμασε και το SHIFT2 UNLEASHED ( υπάρχει και σε PC)
Για ps3 δεν ξέρω να σου προτείνω (ίσως κάποιο άλλος χρήστης)
Άβαταρ μέλους
Πάγος13

Δημοσιευσεις : 126

Δημοσίευσηαπό fmoculfsojuz » 16 Δεκ 2012, 16:14

Δεν ακούγεται κάπως περίεργο αυτό όμως; Δηλαδή το να λείπει ένα τόσο καλό παιχνίδι racing sim, στα στάνταρ που προανέφερα, από τους υπολογιστές που θεωρούνται πάντα η αιχμή του δώρατος στις εξελίξεις;

Θα ήθελα να ακούσω και μερικές απόψεις ακόμα...
fmoculfsojuz

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 16 Δεκ 2012, 16:18

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις σου, αλλα έχεις δοκιμάσει το project C.A.R.S και Live for speed?
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό fmoculfsojuz » 16 Δεκ 2012, 16:38

Έριξα μόλις μια ματιά... Φαίνονται ενδιαφέροντα μεν αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος για το online παιχνίδι, δεν μπορώ να πω ότι με τραβάει ιδιαίτερα αυτός ο χαρακτήρας.

Σκεφτόμουν ίσως κάποιο από την σειρά Test Drive πχ. το Unlimited 2; Φαίνονται αρκετά προσεγμένα τα γραφικά και με "νορμάλ" αυτοκίνητα (όσο νορμαλ είναι μια 458 Italia...!). Δεν ξέρω από Gameplay πόσο ικανοποιεί βέβαια.

Πάντως αυτές οι βόλτες που έκανα χτες στο Forza, σε ένα Ελβετικό τοπίο με μία 458 ήταν απερίγραπτες τόσο οπτικά όσο και οδηγικά... Έχασα τον ύπνο μου...

http://www.youtube.com/watch?v=ymnCv7dhGYk
fmoculfsojuz

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 16 Δεκ 2012, 16:44

Κοίτα η αλήθεια είναι οτι στον συγκεκριμένο τομέα, υπάρχει μια σχετική έλλειψη στα PC's... Στην θέση σου θα τσίμπαγα μία κονσολίτσα (ήδη σήμερα με 200 ευρώ αγοράζεις 360), και θα έκανα την δουλειά μου, μειώνοντας έτσι και το κόστος για το νέο laptop (και συγχρόνως θα απολάμβανα και άλλου τύπου games, που δεν τα βρίσκεις σε PC)
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό GiannisP » 16 Δεκ 2012, 17:01

Δοκίμασε το GRID στο PC. Προσωπικά το θεωρώ καλύτερο και απο forza
Άβαταρ μέλους
GiannisP

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό fmoculfsojuz » 16 Δεκ 2012, 17:07

Επίσης μόλις διάβασα reviews και είδα και υλικό από το Shift 2 Unleashed. Η αλήθεια είναι ότι ως τώρα η ιδέα που είχα στο μυαλό μου για οτιδήποτε ξεκίναγε από "Need for Speed" ήταν: "ρίξε 'κατοστάρικο", arcade-ίλα φουλ δηλαδή.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η σειρά Shift έχει κάνει μεγάλη στροφή προς το simulation ενώ (δείχνει να) έχει ανέβει πολύ και οπτικά. Να υποθέσω ότι είναι η κοντινότερη προσέγγιση σε αυτό που ψάχνω... Χμμ...

Για το 200ρικο έχεις απόλυτο δίκιο... Η ευχρηστία και το ξέγνοιασμα που σου προσφέρει είναι μάλλον ανεκτίμητα εφόσον συμφωνούμε ότι δεν έχουν ακόμα τον αντίπαλό τους στα pc (σε αυτό το είδος).

ΥΓ. Φίλε GiannisP πολύ ωραίο το GRID, το έιχα τελειώσει 2 φορές μάλιστα. Πόσο άλλο να το παίξω όμως... Φτάσαμε 2013 αισίως! Και επίσης ο χειρισμός του ήταν 2 κλικ κάτω από Forza. Σε 10 γύρους είχες καταλάβει τα πάντα για όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα.
fmoculfsojuz

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB