Πρότασεις για βελτίωση του site

Προτάσεις και επισημάνσεις για το forum και τη σελίδα του Enternity

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 06 Οκτ 2014, 14:07

Είναι δύσκολο να αποτρέψεις κάποιον να κάνει κακή χρήση ενός συστήματος βαθμολόγησης. Πες ότι είναι fanboy της Microsoft και θέλει να θάψει όλα τα Zelda. Πως θα τον αποκλείσεις από αυτή τη διαδικασία; Δεν γίνεται. Δυστυχώς, το σύστημα βαθμολόγησης είναι ανοιχτό σε όλα τα sites σε όλο τον κόσμο, δεν γίνεται να παραμετροποιηθεί σε βαθμό που να προσφέρει 100% την άποψη μιας κοινότητας, όταν είναι εύκολο για κάποιον να κάνει κακή χρήση.
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό gsmaggiore » 06 Οκτ 2014, 14:43

Όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης βαθμολόγησης εγώ προσωπικά πάντα το αντιμετώπιζα ως κάποιου είδους σφυγμομέτρηση που κάνει tracking στο πως ένα συγκεκριμένο κοινό αντιλαμβάνεται την εικόνα ενός παιχνιδιού και το που βρίσκεται η ισορροπία ανάμεσα σε καλό και κακό image. Αν το δούμε από αυτή την οπτική νομίζω είναι μια αρκετά αξιόπιστη σούμα για να βγάλουμε σχετικά συμπεράσματα. Ίσως αυτό να ακούγεται απαξιωτικό για το ranking system το ίδιο και για αυτούς που καλοπροαίρετα το χρησιμοποιούν αλλά αυτή είναι η αλήθεια (νομίζω).

Όσον αφορά τις προτάσεις για το site, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη αλλά εγώ θα ηθελα να προτείνω να γίνουν περισσότερες υποκατηγορίες στο Gaming section του forum σε φάση να υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες για Sony, Ninty, MS, PC ή για τις κονσόλες τις ίδιες ή για multiplatform και exclusives. Θα έκανε πιο ευχάριστο το browsing πιστεύω, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια και η παρούσα κατηγοριοποίηση να λειτουργεί επαρκώς.

Θα συμφωνήσω επίσης με το commenting σύστημα που προτάθηκε σε προηγούμενο post (νομίζω από τον Animapura), να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να απαντήσεις σε συγκεκριμένο σχόλιο και να στοιβάζονται από κάτω οι απαντήσεις και αν είναι πολλές να κρύβονται και να υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις collapse/expand αν θέλεις να παρακολουθήσεις μια συγκεκριμένη συζήτηση. Δεν λύνει δια μαγείας το πρόβλημα των έντονων αντιπαραθέσεων αλλά δίνει μια αίσθηση οργάνωσης στα σχόλια όπου μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς τις διάφορες μεμονωμένες συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει.
Άβαταρ μέλους
gsmaggiore

Δημοσιευσεις : 59

Δημοσίευσηαπό ZazzyJr13 » 06 Οκτ 2014, 20:35

Ξερω οτι θελει χρονο αλλα θα θελα πολυ να βλεπω πιο συχνα τοπ 10...
και με ρετρο διαθεση δεν με χαλαει καθολου.. :D
ZazzyJr13

Δημοσιευσεις : 28

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 06 Οκτ 2014, 21:49

Sephiroth έγραψε:Είναι δύσκολο να αποτρέψεις κάποιον να κάνει κακή χρήση ενός συστήματος βαθμολόγησης. Πες ότι είναι fanboy της Microsoft και θέλει να θάψει όλα τα Zelda. Πως θα τον αποκλείσεις από αυτή τη διαδικασία; Δεν γίνεται. Δυστυχώς, το σύστημα βαθμολόγησης είναι ανοιχτό σε όλα τα sites σε όλο τον κόσμο, δεν γίνεται να παραμετροποιηθεί σε βαθμό που να προσφέρει 100% την άποψη μιας κοινότητας, όταν είναι εύκολο για κάποιον να κάνει κακή χρήση.

Καταλαβαινω οτι δε μπορεις να ελεγξεις κατι τετοιο. Αλλα αν εστω φαινοταν ποιος ψηφισε και τι βαθμολογια εβαλε, δηλαδη ηταν ολιγον τι επωνυμο, θα το παιρναν και λιγο πιο σοβαρα οι χρηστες.
Κατ'αρχας θα ηταν υποπτο ενας κατοχος ps4 και μονο να εχει ψηφισει σερι αρνητικα τιτλους xboxone.

Και σιγουρα ενας συχνος σχολιαστης του σαιτ θα απεφευγε να βαλει το 3αρι στο Ζελντα, απλα και μονο επειδη μισει τη Νιντεντο!

Δεν ξερω μια ιδεα ειναι αυτο, απλα θα χαιρομουν να δω αυτο το συστημα να δουλευει πιο καλα, καθως στο metacritics για παραδειγμα αποτελει σημαντικο εργαλειο η γνωμη του κοινου. Βεβαια εκει η μαζα ειναι τοσο μεγαλη που τουλαχιστον κρυβει μεμονωμενα περισταστικα.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 06 Οκτ 2014, 21:51

Θα το μελετήσουμε ενδελεχώς και ευελπιστώ να επιστρέψουμε με κάποια πρόταση ;)
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 07 Οκτ 2014, 09:12

ΤΕΣΤ ΤΕΣΤ ΤΕΣΤ

<-- ΤΕΣΤ
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 07 Οκτ 2014, 09:12

Κάτι τέτοιο λες;
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 07 Οκτ 2014, 14:06

Sephiroth έγραψε:Κάτι τέτοιο λες;

Lol, μου το 'κοψε και μένα :P
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 08 Οκτ 2014, 04:18

blackmore έγραψε:Και αν έχει βάλει πως έχει και xbox one?
Αν υπήρχε τρόπος να βλέπαμε γιατί κάποιος βάζει χαμηλή βαθμολογία, θα ήταν η καλύτερη λύση, πχ κάποιο μπορεί να μην του αρέσει η πρωταγωνίστρια του Bayonetta όπως λένε κάποιοι στην παρουσίαση του παιχνιδιού και να του βάλει 5, αν ο άλλος που δεν έχει πρόβλημα με την πρωταγωνίστρια, δεν θα επηρεαστεί από το 5, και το σύνολο της βαθμολογίας που θα πέσει για τέτοιους λόγους.
Πχ να είναι υποχρεωτικό να αφήσει και μήνυμα για να πει γιατί βάζει την βαθμολογία που βάζει.

Αυτο που λες ειναι πιο δυσκολο... Γενικα το ζητημα ειναι λεπτο και στηριζεται πολυ στην καλη θεληση του χρηστη. Τουλαχιστον με την επωνυμια ειναι ψυχολογικο το θεμα, κανεις δε θελει να λερωσει το προφιλ του με ανωριμοτητες.

Ειμαι αισιοδοξος οτι μπορει να αλλαξει, καθως η βαθμολογηση προιοντων εχει μπει για τα καλα στη ζωη του μεσου χρηστη smartphone με τα appstores κλπ, ενω σε σαιτ σαν το Σκρουτζ εχουμε δει και πολυ ειλικρινη ανταποκριση απο την κοινοτητα.

Σιγουρα δε θα εξαλειφθει ποτε το φαινομενο, αλλα νομιζω θα συνετισει ενα μεγαλο κομματι των σταθερων τουλαχιστον χρηστων.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό Amiga500 » 08 Οκτ 2014, 18:37

Εμενα παλι μου τα κοβουν (λογοκρινουν οτι θελουν) για αλλη μια φορα οι editors.... ;)

Good job!!!
Άβαταρ μέλους
Amiga500

Δημοσιευσεις : 25

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ζητήματα Forum & Site

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB