Σύστημα πόντων

Προτάσεις και επισημάνσεις για το forum και τη σελίδα του Enternity

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 11 Οκτ 2011, 15:24

Jedah, το σύστημα που έχουμε βάλει αυτή τη στιγμή επιβραβεύει τη συμμετοχή. Όσο περισσότερο συμμετέχει κάποιος, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζει. Επίσης, όταν κερδίσει κάποιος ως premium μέλος, του αφαιρούνται πόντοι, ανάλογα με την αξία του δώρου, έτσι ώστε να πέφτει θέσεις. Μέχρι στιγμής χοντρικά δουλεύει έτσι το πράγμα, αλλά θα ήθελα να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις για να έχουμε και μια πιο σφαιρική άποψη από όλους όσοι ασχολούνται με το θέμα...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 11 Οκτ 2011, 15:26

Εγώ πάντως δε νομίζω οτι κερδίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι... Γίνεται κλήρωση στους 20 πρώτους σε πόντους, και αν αναλογιστούμε οτι δεν συμμετέχουν και σε όλους τους διαγωνισμούς οι 20 πρώτοι, ε καταλαβαίνει κανείς οτι τα μέλη εναλλάσσονται. Εγώ για παράδειγμα θεωρούμε απο τα άτομα που έχουν αρκετούς πόντους, σε τόσους διαγωνισμούς έχω λάβει μέρος μόλις χθες κέρδισα τον πρώτο σαν premium (στο logitech deck που είχα κερδίσει παλαιότερα, δεν υπήρχε διαχωρισμός σε premium και μη). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω απο προήλθε απο μερικούς η όλη δυσφορία...
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Shepard » 11 Οκτ 2011, 17:06

Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός ίσως από αυτά που έχουν αναφερθεί παλαιότερα! Ισως μια μικρή αναπροσαρμογή στο πόσους πόντους θα χάνονται μετά την κλήρωση!
Κατά τα άλλα νομίζω είναι μια χαρά το σύστημα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Helloween81 » 14 Οκτ 2011, 04:38

Θα προσπαθησω να ειμαι συντομος

Ειμαι νεος χρηστης. Εχω 80κατι ποντους. Υπαρχει ποτε περιπτωση να μπω στους 20 πρωτους? Εξαιρετικα δυσκολο οταν υπαρχουν ατομα με πανω απο 1000 και ειδικα δε οταν ο καποιος που κερδιζει χανει μολις 100-200 ποντους.. Ισως στο πολυ μακρινο μελλον αν καποιο μελος για προσωπικους του λογους αποχωρησει η αν σπαμαρω ασταματητα χωρις λογικη. Εκτος αν οι χρηστες με πανω απο 500 ποντους δεν ειναι και τοσοι πολλοι τοτε οκ.. Χρηστες με πολλους ποντους και πανω θα εχουν 2/20 πιθανοτητες να κερδιζουν σε καθε διαγωνισμο ενω οι αρκετα πιο χαμηλοι θα περιμενουν να κερδισουν μελη με λιγους ποντους ωστε αυτο το -100 να εχει καποιο αντικτυπο στο συνολο.

Γενικα ομως με ολο τον σεβασμο δεν συμφωνω οτι το συστημα ειναι πολυ δικαιο ακομη αν και εχει στοιχεια "δικαιοσυνης" κυριως απεναντι στους παλιους χρηστες. Θα ηταν δικαιο αν δεν ειχαμε τοσο μεγαλες διαφορες ποντων. Μιλαμε για διαφορες 500-800 ποστ ακομη και παραπανω.. Eνας χρηστης με "ζωηρη" συμμετοχη πρεπει να αρχισει το spam spam spam και παλι δεν..

3 προτασεις προς σκεψη

1) Οριζω μια ημερομηνια διαγωνισμου. Πχ 14/10 ως 1/11. Για να ειναι εγκυρες οι συμμετοχες θα πρεπει οι χρηστες να κανουν 5 ποστ στα σχολια μεσα σε αυτο το διαστημα(κλεμμενο απο αλλο σαιτ αλλα πρακτικο και τιποτα δεν ειναι παρθενογεννεση σημερα ετσι και αλλιως) Και σε αυτη την περιπτωση επιβραβευοντε οι ενεργοι χρηστες και το σαιτ αποκτα "κινηση" γενικα.

2)Μηδενισμος των ποντων ολων των χρηστων μετα απο καθε διαγωνισμο. Οσο καποιος συνεχισει να ειναι ενεργος τοσο περισσοτερες ευκαιριες θα εχει να κερδισει. Και εδω εχουμε τοσο επιβραβευση των ενεργων χρηστων οσο και ευκαιρια για κινηση στο σαιτ.

3) point cap των prem members ετσι ωστε να μην δημιουργουντε τοσο μεγαλες αποκλησεις στους ποντους.

Ολα αυτα με ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμο στα παιδια της σελιδας αλλα ΚΑΙ στους παλαιοτερους χρηστες. Επισης σορρυ για το μεγαλο ποστ. Ειμαι κρεβατομενος και ειχα μπολικο χρονο :)

EDIT: Καταλαβαινω οτι ουσιαστικα με τις 2 πρωτες προτασεις μου ακυρωνω την υπαρξη των premium επομενως πιθανον να ειναι ακυρες αλλα σκοπος μου ηταν να κανω μια γενικοτερη κριτικη
Τελευταία επεξεργασία από Helloween81 και 14 Οκτ 2011, 09:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Helloween81

Δημοσιευσεις : 8

Δημοσίευσηαπό Shepard » 14 Οκτ 2011, 06:53

Helloween81 ας σκεφτείς όμως το εξής...

Αν κάποιος έχει 1200 πόντους και εσυ έχεις 100 και μέσα σε 2 διαγωνισμούς ο 1ος κερδίσει 2 παιχνίδια/gadget/λογισμικό/κτλ, τότε αν εσύ απλά σε αυτές τις εβδομάδες κάνεις ποστς και όλα τα άλλα που σου δίνουν πόντους τότε μπορείς να φτάσεις και τους 300 ενώ ο άλλος θα πέσει στους 800.
Οπότε η διαφορά πόντων από 1100 θα πάει στους 500 (πάνω από 50% μείωση σε μισό μήνα)!
Έτσι λοιπόν, εφόσον είσαι λιγάκι ενεργός χρήστης του σαιτ σε ενα μήνα δεν θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα!
Επίσης δεν θα βλέπουμε τα φαινόμενα του τύπου να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και να γράφει 5 σχόλια για να τα γράψει σε οποιοδήποτε θέμα! Αυτό θα είναι όντως SPAM!

Το άλλο που ξεχνάμε είναι ότι οι premium σε κάθε διαγωνισμό αν πχ είναι να δωθούν 5-10 κόπιες από το δώρο, τότε για αυτούς αναλογεί μόνο μια κόπια και για όλους τους άλλους περισσεύουν οι υπόλοιπες! Μιλάμε για 10-20% αναλογία στους premium!

Το να μηδενίζονται οι πόντοι από όλους τους χρήστες σε κάθε νέο διαγωνισμό αυτόματα αναιρεί την κατηγορία των premium users(τους πιο ενεργούς).
Αφού όλοι θα ξεκινάμε με 0 και πάνω κάτω όλοι θα γράφουμε κάποια σχόλια για να κερδίσουμε τότε πως θα ξεχωρίζουμε μεταξύ μας?
Εκτός και αν σε αυτή την περίπτωση αρχίζουμε να μετράμε και τους πόντους του φόρουμ αλλά μετά πάλι θα έχουμε άλλες παρεξηγήσεις!

Πάντως καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που πραγαμτικά θα επιβραβεύει τους ενεργούς χρήστες και όχι τα "bots" που απλά θα γράφουν κάποια σχόλια μόνο και μόνο για τους διαγωνισμούς.

Σε τελική ανάλυση πιστεύω πως αν πάρουμε τις καλύτερες προτάσεις από τον καθένα μας και βρεθούμε κάπου στην μέση, θα είναι καλύτερα για όλους μας!
Άλλωστε όλοι ξεκινάμε από τα χαμηλά και πάμε στα ψηλά! Εκτός και αν έχει κανέναν moderator κουμπάρο που πας κατευθείαν στο ρετιρέ! :lol:

Υ.Γ. Καλως ήρθες στην παρέα μας και καλά ποστς! ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό Helloween81 » 14 Οκτ 2011, 08:15

Να εισαι καλα καλως σας βρηκα. Να σου πω την αληθεια δεν ειμαι κανενας φανατικος των διαγωνισμων αν ειναι ενα κλικ μπαινω στην διαδικασια Σε αλλο σαιτ που ειναι οπως ειπα με τα ποστ βαριεμαι να κανω log in. Οταν κανω ποστ ειναι γιατι θελω να πω κατι οχι απλα για να παρω ενα ποντο.

Επισης δεν το λεω τοσο ως καποιος που θελει να κερδιζει δωρεαν παιχνιδια και του χαλανε τις πιθανοτητες γιαυτο δεν θα φερω παραδειγματα κτλ. Μια απλη παρεμβαση κανω σε κατι που παρατηρω. Ενα σαιτ πρεπει να αποφασισει ποσο "ανοιχτο" πρεπει να ειναι η ποσο "παρειστικο". Χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος η να κανω υποδειξεις σε καποια ατομα που κανουνε την δουλεια/χομπυ τους η αποψη μου ειναι οτι ενα σαιτ που σκοπευει να ειναι πιο ανοιχτο δεν ειναι καλο να κανει τουλαχιστον σε ενα σημαντικο κομματι του "κλειστους" διαγωνισμους. Αν το σαιτ θελει να ειναι πιο παρειστικο και να κανει περισσοτερο η εστω πιο σημαντικα δωρα στους πιο παλιους και πιστους χρηστες δεν μπορω παρα να το σεβαστω και να μπω στην σειρα. Ομως επικοινωνιακα ο ανοιχτος διαγωνισμος για εμενα ειναι καλυτερος και οταν ετρεχα καποιο σαιτ παλια (σε αλλη κατηγορια οχι παιχνιδια) ετσι εκανα. Στον διαγωνισμο Driver πχ ενας μη prem η χωρις πιθανοτητες να ειναι εκει δεν ειχε πολλους λογους να λαβει μερος. Οτι και να κερδισει καποιος και παλι 1000 ευχαριστω πρεπει να πει αλλα σκεψου ποσοι που γνωριζουνε την κατασταση δεν θα μπουνε καν στον κοπο να κερδισουν μια μπλουζα και επομενως ουτε στην γενικη διαδικασια των ποστ ακομη και του premium. Ειναι κυνικο να πεις οτι θα μπαινω σε ενα σαιτ γιατι εχει καλους διαγωνισμους αλλα ειναι μια πραγματικοτητα που δεν μπορεις να την παραβλεψεις. Περισσοτερες επισκεψεις, καλυτερες ισως διαφημησεις, καλυτεροι διαγωνισμοι καλυτερη δουλεια γενικα. Και φανταζομαι οτι τα παιδια του σαιτ αποσκοπουν σε αυτο καθως κανουν επαγγελματικη δουλεια και επειδη εχω βρεθει στην θεση τους πριν καποια χρονια εκφερω την αποψη μου.

Οσο για το σπαμ δεν μπορω να μιλησω εξ ονοματος των παιδιων του σαιτ προφανως ενα σαιτ το ενδιαφερει να εχει κινηση. Ενας τροπος να αυξησεις την κινηση σου ειναι η δημιουργεια κοινοτητας. Ο κοσμος μπαινει βλεπει κουβεντες λαμβανει μερος.. Επιστρεφει ξανα και ξανα. Πιστευω οτι το τωρινο συστημα περισσοτερο αποτρεπει αυτο το πραγμα παρα το ευννοει. Ενω ακομα και αυτο το σπαμ που λες θα ζωντανεψει ολα τα σχολια και το σαιτ θα φενεται "γεματο". Αλλο 5 σχολια σε μια διαρκεια 7-8 ημερων ο καθενας και αλλο 10αδες για να παρει ποντους ενα ατομο.

Προφανως δινοντε και δωρα εκτος πρεμ και ειναι καλο να δινοντε δωρα στους πιο ενεργους απλα νομιζω οτι πρεπει να βρεθει ενας τροπος να μην ειναι τοσο κλειστη εκεινη η κατηγορια

Αυτα.. Καλη μερα σε ολους
Άβαταρ μέλους
Helloween81

Δημοσιευσεις : 8

Δημοσίευσηαπό Shepard » 14 Οκτ 2011, 10:59

Eγώ πάλι νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά!

Ας πούμε ότι γίνεται ένας διαγωνισμός και κληρώνονται 10 κόπιες!

Αν οι premium είναι 50 και για αυτούς αντιστοιχεί 1 κοπια για την κλήρωση, έχουμε 1/50 = 0.02% ποσοστό πιθανότητα νίκης!

Για τις υπόλοιπες 9 κόπιες έστω ότι έχουν πάρει μέρος 500 άτομα, οπότε 9/500 = 0.018% πιθανότητα νίκης!

Άρα είμαστε όλοι με το ίδιο ποσοστό πάνω κάτω!
Βέβαια θα πρέπει ο Παύλος να μας πει πόσοι περίπου παίρνουν μέρος για πιο ακριβείς υπολογισμούς!

(Υ.Γ. όπως είπε και ο nfs, από τους premium συνήθως όταν δεν παίρνει κάποιος μέρος σε εναν διαγωνισμό επειδή δεν θέλει το παιχνίδι πχ για οποιονδήποτε λόγο, τότε ανεβαίνει το ποσοστό! Αλλά αντίστοιχα αν πάρουν μέρος 200 αντι 500 άτομα στον διαγωνισμό από τους "απλούς", τότε είναι ακριβώς το ίδιο.)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό silver_knight » 14 Οκτ 2011, 11:52

Helloween81 έγραψε: Ενας τροπος να αυξησεις την κινηση σου ειναι η δημιουργεια κοινοτητας. Ο κοσμος μπαινει βλεπει κουβεντες λαμβανει μερος.. Επιστρεφει ξανα και ξανα. Πιστευω οτι το τωρινο συστημα περισσοτερο αποτρεπει αυτο το πραγμα παρα το ευννοει.

Εδώ θα συμφωνήσω με τον Helloween81..Και γώ καινούριο μέλος είμαι, και εννοείται οτι δεν αναφέρομαι επι προσωπικού για κανέναν..Απλά απ ότι έχω παρατηρήσει, τα σχόλια στο site είναι πολλά spam-χαρακτήρα, μονολεκτικά και χωρίς νόημα..Το να γράψω -ουάου αυτό είναι τέλειο- δεν είναι συμμετοχή...Και επίσης δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση...Στο φόρουμ για παράδειγμα πατάς πάνω στα -νέα μυνήματα- και απο αυτά, βλέπεις ποιό σε ενδιαφέρει ή ποιό έχεις σχολιάσει και συνεχίζεις την οποιαδήποτε κουβεντούλα.Αυτό δεν γίνεται σε ένα site με χιλιάδες άρθρα, και είναι και λογικό...
Δεν θέλω να υπάρξει η αντίληψη οτι έχω κάποιο θέμα εναντίον μέλους ή οτι δεν κέρδισα σε κάποιο διαγωνισμό( νομίζω δεν έχω λάβει σε κάποιον μέρος) και απλά παραπονιέμαι.Απλά γράφω την άποψή μου στο υπάρχον σύστημα
Άβαταρ μέλους
silver_knight

Δημοσιευσεις : 104

Δημοσίευσηαπό Spahar » 14 Οκτ 2011, 11:58

Είναι αλήθεια ότι και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους. Σίγουρα για τον νέο είναι δύσκολο να "ανέβει" και για να το κάνει θα πρέπει να σπαμάρει, κάτι που δεν είναι καλό για το site.

Πάνο στο παράδειγμα με τη μείωση του 50% στο προηγούμενο post σου ξεχνάς κάτι, ότι μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες αν το premium μέλος δεν σταματήσει να ποστάρει τότε η μείωση θα είναι μικρότερη.

Παρόλα αυτά όταν τα premium μέλη "ανταγωνίζονται" για 1/5 δώρα κάθε φόρα, η κατάσταση εξισορροπείται.

Από τις προτάσεις σου Helloween81 οι δύο πρώτες δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η 3η όμως έχει μια λογική και με οδήγησε σε μία άλλη ιδέα, επίσης gaming προελεύσεως. Levels, θα μπορούσε η αποκόμιση πόντων να μιμηθεί τον τρόπο που κερδίζουμε levels σε ένα παιχνίδι, δηλαδή όσο πιο πάνω πάμε τόσο πιο δύσκολα. Για παράδειγμα από 0-300 πόντους (1 σχόλιο = 1 πόντος), 301-600 (2 σχόλια = 1 πόντος), 601-900 (3 σχόλια = 1 πόντος) κ.ο.κ. Έτσι οι ενεργοί χρήστες πάντα θα ξεχωρίσουν από τους μη ενεργούς, αλλά όταν κερδίσουν ένα δώρο και χάνουν πχ 300 πόντους θα έρχονται πιο κοντά με αυτούς που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 14 Οκτ 2011, 13:02

Παιδιά, το ζήτημα των διαγωνισμών είναι να κερδίζουν όλοι. Θα μπορούσα πχ. να δίνω από τα 10 δώρα τα 5 σε premium μέλη. Τότε ναι, θα ήταν πρόβλημα για το νέο χρήστη. Από την άλλη, έχω φροντίσει έτσι ώστε να κερδίζουν όλοι, γιατί τα δώρα σπάνε το 20% στα premium μέλη και το 80% σε όλα τα άλλα. Τώρα για τις παρατηρήσεις, κάθε σκέψη έχει και τον αντίλογό της. Καλό θα είναι να σκεφτούμε ο καθένας όλες τις πιθανές εκδοχές. Οι αναφορές σας θα μπουν όλες μαζί σε ένα meeting των ιδιοκτητών και το σύστημα των πόντων μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ζητήματα Forum & Site

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB